Friptura de curcan

de Brindusa in Curcan, 2 Ian 2010 | 17887 vizualizari

 

Sosul e o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept sau pulpe de curcan cu os (dezghetat) 
  • 100 g unt topit 
  • 30 g vin alb 
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt (sau 2 lingurite cimbru uscat) sau alte plante aromatice, dupa preferinte
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita boia iute 
  • 2 catei usturoi tocati marunt 
  • 2 lingurite amidon de porumb 
  • 2 linguri apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora.

Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la cuptor pentru 30 min. Unge cu ce a mai ramas din amestec , pune vinul in tava si coace pana cand este facut. Scoate din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 15 minute inainte de a-l taia.

Strecoara sosul care s-a format in tava, amesteca-l cu 1 cana de apa si da un clocot. Amesteca amidonul cu apa , pune in sos si amesteca bine. Fierbe amestecand continuu pentru 1 minut. Serveste sosul cu friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

dedairis 1

20.08.2010, 16:40

Arata super bine..eu tocmai cautam o reteta de curcan..si asta mi se pare deliccioasa Diseara am la meniu friptura de curcan

adry88 1

11.05.2011, 15:29

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de curcan la cuptor / marinate